Ny räddningsbåt stärker insatser till sjöss

Skiss på båt till räddningstjänsten.jpg

Under 2018 byter räddningstjänsten räddningsbåt. Det innebär bland annat bättre bekvämlighet för patienter och bättre arbetsmiljö för sjukvårdspersonal. Den kommer dessutom kunna genomföra nya typer av räddningsuppdrag.

Räddningstjänstens nuvarande räddningsbåt Svärdet är gammal och i stort behov av renovering. Under 2018 investerar därför räddningstjänsten i en ny båt som kommer att öka komforten för patienter och innebär bättre arbetsmiljö för sjukvårdspersonal. Den är dessutom miljövänligare, driftssäkrare och klarar hårdare sjö än idag.

Den nya båten kommer utföra samma uppdrag som idag, vilka är:

  •  transport av patient från Ven till fastlandet
  •  används vid larm till sjöss
  •  transporte av brandstyrka till Ven vid en större olycka eller brand. 

Utöver detta kommer den kunna utföra nya typer av uppdrag som sök efter försvunnen person både i ljus och i mörker. Den får också en pump för brandsläckning så att räddningstjänsten kan släcka bränder från båten.

Efterlyser namnförslag från allmänheten
Båten kommer att döpas i samband med någon aktivitetet i Landskrona när den levereras under våren eller sommaren. Allmänheten kan lämna in namnförslag via räddningstjänsten Landskronas Facebook-sida eller via hemsidan landskrona.se/raddningstjänsten.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr