Rekordmånga idrotter till SM-veckan i Helsingborg och Landskrona

SM_PRESSLOGGA.png

Den 2–8 juli 2018 kommer SM-veckan till Helsingborg och Landskrona. Totalt deltar 54 olika sporter. Som vanligt finns simning och friidrott med på programmet, men det finns också flera nya inslag som bordtennis TTX, rytmisk gymnastik och footgolf.

Det är första gången som SM-veckan samarrangeras av två städer, Landskrona och Helsingborg. Och nästa sommar är antalet deltagande idrotter rekordstort. 54 idrotter har fått en plats i programmet.

– För varje SM-vecka tillkommer det fler idrotter som vill vara med. Det är kul för evenemanget och för besökarna att det alltid finns nya tävlingar att visa upp. Eftersom vi för första gången jobbar med två värdstäder har vi möjligheten att utveckla konceptet och göra evenemanget ännu bättre och mer tillgängligt för fler. Helsingborg och Landskrona är två städer med väldigt bra förutsättningar och arenor för idrotterna. Med SM-veckan kan vi verkligen visa upp den bredd som svensk idrott erbjuder, säger Maria Hallberg, projektledare för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Redan nu är det klart att simningen kommer avgöras på Citadellbadet i Landskrona och lag-SM i friidrott kommer att avgöras på Hedens friidrottsarena i Helsingborg.

– Att vi är två värdstäder ser jag snarare som en möjlighet än en utmaning. Förutsättningarna för fina upplevelser för såväl publik som idrottare är riktigt bra. Till exempel kommer vi ha två olika cityarenor, båda förlagda i vackra grönområden precis intill Öresund. Det känns väldigt roligt att kunna bjuda både invånare och besökare på en sådan idrottsfest, säger Camilla Plate, projektledare för SM-veckan i Helsingborg och Landskrona.

En stor del av det lokala föreningslivet i Helsingborg och Landskrona är redan involverade i SM-veckans tävlingar. Camilla Plate menar att dörren är öppen för ännu fler.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna bidra till evenemanget på olika sätt. Och samtidigt att våra lokala föreningar kan dra nytta av en vecka då allt ljus är på idrott, aktivitet och rörelse. Till exempel genom uppvisningar eller prova på-aktiviteter. 

Är du intresserad av att bli volontär under SM-veckan 2018? Få mer information om uppdraget och anmäl dig och på helsingborg.se/volontarcenter.

Du kan få mer information på smveckan.se

Här är idrotterna som är aktuella för SM-veckan sommar 2018:

1. Artistisk gymnastik
2. Aquabike
3. Bordtennis TTX
4. Bangolf
5. Basket 3x3
6. Beachvattenpolo
7. Boule (precisionsskytte)
8. Bowling
9. Bågskytte
10. Casting
11. Civil flygfemkamp
12. Cricket T20
13. Crosskart
14. Cykel
15. Dragkamp
16. Fallskärmshoppning
17. Flaggfotboll
18. Footgolf
19. Friidrott (lag-SM)
20. Friidrott Löpning 100 km
21. Frisbee Allround
22. Frisbee Ultimate
23. Handigolf
24. Hopprep
25. Kanotpolo
26. Karting
27. Kustrodd
28. Militär femkamp
29. Motocross Sprint
30. Pistol
31. Precisionsflyg
32. Racerbåt (rundbana)
33. Radiostyrd bilsport
34. Rallysprint
35. Roller derby
36. Rugby 7s
37. Rullskidor
38. Rullstolstennis
39. Rytmisk gymnastik
40. Segelflyg
41. Segling (dragon force 65, kite, kona one)
42. Showdown
43. Simning och para-simning
44. Skateboard (slalom och ramp)
45. Styrkelyft och bänkpress
46. SUP (stand up paddle)
47. Surfski
48. Taido
49. Tennis (lag)
50. Trampolin
51. Tricking
52. Truppgymnastik
53. Tyngdlyftning
54. Öppet vatten

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André