Robert fick sommarjobbet i Landskrona - nu rekryterar han själv på Sommarjobbsmässan

?? Robert-Baric.jpg

I ett av de drygt 40 utställningsbåsen i Exercishallen under Sommarjobbsmässan 2019 hittar vi landskronakillen Robert Baric. För tre år sedan fick han jobb via Sommarjobbsmässan i Landskrona – nu är han tillbaka för att hjälpa kollegorna vid byggvaruhuset att rekrytera till sommaren 2019.

För tre år sedan beslöt sig Robert att ta en paus från studierna och besökte i samband med det Sommarjobbsmässan 2016 som då var på Östervångs plan, stationsområdet i Landskrona. Det var första gången byggvaruhuset ställde ut och sökte sommarjobbare och Robert var en av deras första sökande. Det är han glad för idag.

- Det som började med ett sommarjobb övergick snart till en tjänst under min paus från skolan efter gymnasiet. Nu när jag studerar vidare till byggingenjör vid Lunds universitet har jag kvar jobbet och rycker in när jag kan. När jag i varuhusets egen Facebookgrupp såg att vi skulle ställa ut på Sommarjobbsmässan 2019 ringde jag och anmälde mig frivilligt. Klart man vill hjälpa till där allt en gång började, säger Robert glatt.

Vad har Robert för tips till de sökande som nu kommer förbi hans monter och lämnar sina CV?

- Var öppen för allt. Du vet inte riktigt vad du är bra på eller vad du tycker är kul, innan du provar det. Och var framåt.

Landskrona stad i samarbete med Tillväxt Landskrona AB och Arbetsförmedlingen ordnar Sommarjobbsmässan för femte året i rad. Sommarjobbsmässan 2019 omfattar ett 40-tal utställare som tillsammans förmedlar cirka 1600 jobb, en ökning med cirka 400 arbetstillfällen från föregående år.

Läs mer på: landskrona.se/sommarjobbsmassan2019

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.