Robin Paulsson och Barbados till Landskronakarnevalen

Robin Paulsson kommer till Landskronakarnevalen

Robin Paulsson, en av Sveriges absolut främsta komiker, bjuder på ståupp-komik under Landskronakarnevalen och Barbados bjuder upp till dans. Även jazzdrottningen Viktoria Tolstoy förgyller karnevalen i år.

För tredje året i rad har Teckomatorps Humorfabrik fått äran att roa Landskronaborna, och denna gång i samarbete med ingen mindre än Robin Paulsson. Robin behöver nog ingen närmare presentation, denna härliga påg från Åkarp som haft en egen talkshow i SVT under tio år. Robin blev först känd, bland annat för sina fantastiska imitationer av Zlatan, men har alltså synts alltmer som programledare för ett antal stora tv-arrangemang. Den charmerande komikern har dessutom gjort succé på de stora standup-scenerna runt om i landet i flera år.

Förutom Robin Paulsson får publiken även stifta bekantskap med Johannes Finnlaugsson, Sandra Westin, Henke Nordberg och värdkomikerna från Teckomatorps humorfabrik, Elin Nordén och Mats Andersson.

– Förra året hade vi komikern Al Pitcher som dragplåster och det blev succé berättar Dennis Westerberg,  artistansvarig för Landskronakarnevalen. I år satsar vi vidare på ståupp-konceptet, och frontar med en riktig skåneprofil. Robin har varit önskad av många i år dessutom.

Barbados bjuder upp till dans

Barbados är ett av Sveriges mest populära dansband och har stått för förnyelse inom branschen under tjugo års tid. Bandet har flera gånger moderniserat dansbandbranschen och blivit omåttligt populära med låtar som ”Hold Me”, ”Belinda”, ”Grand Hotel”, ”Rosalita”, ”Kom Hem”, ”Se Mig”, ”Allt Som Jag Ser” samt ”Världen Utanför”.

Mellan 2000-2003 medverkade Barbados i Melodifestivalen inte mindre än fyra gånger. Tidigare har Magnus Carlsson, Mathias Holmgren och Chris Lind frontat bandet, men idag har Barbados med sig Björn Lagerström som lead-singer. Björn sjunger med 60-talskänsla och den typiska Barbadostouchen.

Viktoria Tolstoy Sveriges jazzsångerska nummer 1

Viktoria Tolstoy, jazzsångerskan, är idag en av Europas mest uppskattade musiker inom sin genre. Viktorias debutalbum ”Smile, Love and Spice” som till stor del skrevs av hennes egen far, väckte enorm uppmärksamhet bland ledande svenska jazzmusiker som till exempel Arne Domnerus, Putte Wickman och Svante Thuresson. Debutalbumet blev därmed starten på något som kom att bli en strålande karriär i många år framöver.

Med flera kritikerrosade album som till exempel ”För Älskad”, ”My Swedish heart”, ”Pictures Of Me” och ”With a moment from now” har Viktoria fortsatt att ta jazzvärlden med storm. Viktorias talang har hyllats i flera olika sammanhang genom åren - där bland annat via medverkan på turnéer med jazzprofiler som till exempel Ray Brown och McCoy Tyner.

- Ja, idag är Viktoria Tolstoy, en av de största artisterna inom jazzen, berättar Dennis Westerberg, och vi på Landskronakarnevalen är otroligt glada över att få hit en artist av Viktorias kaliber till årets stora folkfest.

Ytterligare artist-släpp

Arrangörerna kan meddela att den omåttligt populära barnföreställningen ”Drill och Drull” är bokade till årets karneval. Så även party-banden ”Glen Parsley’s” och ”SPiNK”.

Det kommer fler artistsläpp inom kort!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén