Rothoffska kolonin öppnar för säsongen den 1 maj!

Ett säkert vårtecken i Landskrona är när Rothoffska museikolonin på Citadellets koloniområde öppnar för säsongen den 1 maj. Landskrona Kulturnämnd köpte stugan 1993 och sedan dess har den varit öppen för allmänheten under maj till september.

Trädgården är öppen under dygnets ljusa timmar och stugan går bra att besöka alla dagar kl. 12-16. Den ligger på Citadellvägen 21.

I stugan, som byggdes 1903 och som är inredd i äldre stil, finns en liten utställning om Rothoffska kolonin och där berättas bland annat att familjen skaffade kolonin för att odla potatis och hur den lilla stugan byggdes till efterhand som familjen växte.

I år visas utställningen Grönt kulturarv i trädgården från veckan före midsommar. Där kommer det att berättas om äldre sorters grönsaker och sommarblommor, som är på väg att försvinna. Grönsakssorterna som odlas i Rothoffska kolonin i år är hämtade ur en av Weibulls äldre frökataloger som finns i Landskrona museums arkiv.

Allting odlas ekologiskt och trädgården är ett perfekt ställe att njuta och följa årstidernas skiftningar på.

Landskrona biodlarförening har en bikupa i trädgården och honungen från den går sedan att köpa i Landskrona museums entrébutik.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén