RotRock med Ken Ring intar Landskronafestens huvudscen

Den för Landskrona så klassiska rotrocken gör sitt återtåg i samband med Landskronafesten i juli. På huvudscenen i Teaterparken kommer Ken Ring, Syster Sol, General Knas och andra band och artister inom baktakt och hiphop att få landskronaborna i skönt sommargung under lördagen den 26 juli.

Landskronafesten som går av stapeln 25-26 juli kommer att bjuda landskronabor och besökare på aktiviteter, mat och underhållning.

- Som en första nyhet kan vi idag avslöja att huvudscenen i Teaterparken kommer bjuda besökarna på RotRock under Landskronafestens andra och sista kväll, berättar Jonas Stoltz, programansvarig koordinator på Landskrona stad och som ansvarar för samordningen av årets fest ihop med olika samarbetspartners.

RotRock är ett arrangemang med baktakt i fokus och existerade i början av 2000-talet med Niclas Lundblad i spetsen. Rotrock varade en dag i Teaterparken varje sommar och stoltserade med akter som Svenska Akademien, Peps Persson, Kultiration och Bröder Glöder, för att nämna några. Ifjol när Rotrock för första gången återuppstod kom 8 000 personer till Teaterparken när Svenska Akademien återförenades i samband med 600-årsfirandet och Jubileumskarnevalen.

- Vi har inlett ett samarbete med föreningen Ökända som hjälper oss att boka och genomföra programakterna under lördagen. Det är ytterligare ett bevis på att vi gör evenemanget för Landskrona och av Landskrona, säger Jonas.

- Jag är glad över att alla uppskattar RotRocks konceptet så mycket att vi kan fortsätta succén i år under Landskronafesten, säger Alexander Redrin, föreningen Ökändas festivalgeneral.

För Rotrockens huvudakt står Ken Ring. Ken Ring fick sitt stora genombrott i Sverige 1999 då han släppte låten ”Mamma” som även fanns med på succéskivan ”Vägen tillbaka”. Förra året var han med i TV4:s ”Så mycket bättre” och hans tolkningar av Lill Lindfors ”Rus” och Bo Kaspers Orkester ”Människor som ingen vill se” nådde genast Sverigetopplistan.

Andra bokade akter på huvudscenen under lördagen blir bland andra Syster Sol och General Knas.

Isabell Sandblom är mer känd som reggaedrottningen Syster Sol. Isabell fastnade för reggae under gymnasiet och startade tillsammans med sina vänner Livelihood som tillsammans släppte två album. Det började som en lek för bandet, men efter en tid blev de större och till sist var de tvungna att splittras. Idag är Isabell soloartist och har hittills släppt tre skivor ”Dömd att bli bedömd”, ”Kichinga” och ”Mellan raderna”.

General Knas fick sitt genombrott tillsammans med Svenska Akademin. Under Hip Hop Awards 2002 vann Svenska Akademien bästa mp3-släpp med sin låt ”Evig envig” och bandet fortsatte göra succé och parallellt med Akademiens succéer släppte General Knas sitt första soloalbum ”Äntligen har rika människor fått det bättre”. 2009 avslöjade Svenska Akademien på sin hemsida att de inte kommer fortsätta som band men de lovar att bjuda på framtida soloprojekt, någonting som General Knas fullföljt.

På landskrona.se/landskronadagarna samt via stadens facebooksida kommer det kontinuerligt att finnas nyheter och uppdateringar gällande Landskronafesten 25-26 juli 2014.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén