Sandåkerskolan deltar i Top Class in Science

Forskaren Malcolm Seddon vid University of East Anglia har utvecklat en tävling för skolklasser inom naturvetenskap, Top Class in Science. Sandåkerskolan är en av fem svenska skolor som ska delta. Tävlingen är upplagd som en turnering mellan klasser och tanken är att öka intresset för naturvetenskap.

– Jag är mycket stolt över att Sandåkerskolans profilelever får möjligheten att delta i denna internationella tävling och att jag håller tummarna för att det ska gå riktigt bra för dem, säger Martin Strand, rektor på Sandåkerskolan.

Deltagande är kostnadsfritt och tävlingarna startar i februari 2013. Varje klass delas upp i tio team med högst tre deltagare och varje team tävlar i realtid mot ett team i en annan klass. De inledande faserna sker interaktivt över internet och bygger på flervalsfrågor. Teamen måste svara snabbt för att få bättre poäng.

Efter 20 frågor avbryts tävlingen mellan teamen och det med högsta poäng har vunnit. Den klass som har flest vinnande team har vunnit matchen. Den klass som vinner den nationella finalen får tävla mot vinnande klasser i andra länder. På slutet blir någon klass Europamästare.

– Att Sandåkerskolan är en av fem svenska skolor är ett mycket bra betyg för skolan och dess matematik/NO-profil, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

www.top-class.org.uk

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén