Senior Sport School är tillbaka i Landskrona

I vår startar en ny omgång av populära Senior Sport School. Tisdagen den 14 februari klockan 10.00 är det ett öppet informationsmöte på Puls arena där alla som är intresserade kan delta. Senior Sport School vänder sig till dig som är 60+ och vill lära dig mer om hälsa för ett mer aktivt liv.

Senior Sport School vänder sig till alla Landskronabor som är 60 år och äldre. 2012 provades detta koncept för första gången i Landskrona i samverkan mellan Region Skåne, Skåneidrotten och Landskrona stad. Det blev en succé och nu är det alltså dags igen för en ny omgång.

Informationsmöte

Det kommer vara ett informationsmöte där intresserade får veta mer om Senior Sport School den 14 februari klockan 10.00 på Puls arena. Alla som bor i Landskrona och är 60 år och äldre är välkomna. Anmälan till skolan sker på plats efter informationsmötet.

Prova flera träningsformer och aktiveter

Deltagarna i Senior Sport School´s äventyr får prova på olika aktiviteter samt delta i en studiecirkel med fokus på hälsa. De får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning, Senior Power styrketräning, matlagning och utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR).

Få nya vänner

– Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande, berättar Catarina Persson, folkhälsosamordnare i Landskrona stad. Skolan utgår ifrån fyra hörnpelare; social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor. Deltagarna får här chansen att komma ut och röra på sig och samtidigt knyta kontakter, avslutar Catarina.

Skolan startar tisdagen den 7 mars 2017. Under 12 veckor träffas deltagarna två gånger i veckan. Kostnad: 300 kr per person. Begränsat antal platser.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén