Skåne lyfter – för sundare vanor igen!

Den 4–12 maj sätter Region Skåne åter fokus på hälsosamma vanor genom evenemangsveckan Skåne lyfter och en turné med fyra stopp i Skåne.

Ola Selmén, känd från True Talent och Amigo, hänger med som glädjeskapare på turnén för andra året i rad. På de fyra turnéorterna får besökaren möjlighet att prova, smaka och uppleva på temat sunda vanor.

  • Kristianstad den 4 maj
  • Bjuv den 5 maj
  • Trelleborg den 11 maj
  • Malmö den 12 maj

Under dessa fyra dagar kan du besöka något av infotorg och ta del av en rad aktiviteter. Uppvisningar på scenen från olika föreningar, spännande profiler som utmanar varandra, tävlingar i tälten, gå gångsafarin med frågor om kost och motion och vinn en smakpåse, testa din hälsa i Region Skånes hälsomodul, smaka nyttigheter på smakgatan.

Program och aktivitetskalender hittar du på Skåne lyfters hemsida.

Skåne lyfter ingår i den nationella folkhälsosatsningen Ett friskare Sverige. Syftet är att skapa en förståelse för vad som påverkar vår hälsa och uppmärksamma att det finns en ojämlik hälsa.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén