Skydda någon du tycker om mot brand

brandvarnare iStock.jpg

Varje år omkommer runt 100 personer i bränder i Sverige, de flesta i bostäder där det inte funnits en fungerande brandvarnare. I samband med nordiska brandvarnardagen den 1 december påbörjar därför räddningstjänsten sin jul- och nyårskampanj för att minska antalet bränder.

Under december och januari brinner det mest i våra bostäder. Den vanligaste brandorsaken i villa och radhus är att något i eller i närheten av eldstaden börjar brinna. I lägenheter är den vanligaste orsaken att en påslagen platta på spisen glöms bort. En annan vanlig orsak är bortglömda levande ljus som under ett år startar cirka 200 bränder.

Testa din brandvarnare
Torsdagen den 1 december inträffar den årliga nordiska brandvarnar­dagen. Tillsammans med övriga Sverige vill räddningstjänsten i Landskrona uppmana alla att skydda både sig själva och någon man tycker om mot brand. Ett enkelt sätt att göra detta är att testa din brandvarnare – ett tryck räcker för att testa att det fungerar! 

Sprid vidare
Nu när vi har påmint dig om att testa din brandvarnare, så hoppas vi att du vill påminna någon i din närhet. Med brandvarnare, pulversläckare, brandfilt, spisvakt och kunskap kan ni både förebygga och själv hantera en mindre brand.  

Möt räddningstjänsten i Landskrona
I samband med nordiska brandvarnardagen kommer vi att träffa människor på olika mötesplatser i staden, så som öppna förskolor och hos pensionärföreningar.

I samband med julen kommer räddningstjänsten att finnas på Jul i Landskrona 3-4 december.

Hos brandskyddsföreningen kan du läsa mer om hur du brandsäkrar ditt hem.  

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr