Släck lyset på lördagkväll – Earth Hour 2013

Nu på lördag den 23 mars kl 20.30 är det dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid, som en världsomspännande signal om att ta klimatfrågan på allvar.

I samband med Earth Hour på lördag 23 mars kommer gatubelysningen i Landskrona tätort att släckas klockan 20.30. Släckningen är tänkt som en påminnelse om att Earth Hour inleds och belysningen tänds igen efter 3 minuter. På det sättet hoppas vi bidra till att många uppmärksammas på att Earth Hour startar och hjälper till att spara el. Gatubelysningen är alltför viktig för funktionerna i vår stad för att hålla släckt i en hel timme men vi uppmanar alla att delta i kampanjen. Utanför tätorten görs ingen nedsläckning.

Släck ljuset en timme under Earth Hour lördagen 23 mars kl 20.30

Att släcka ljuset en timme under Earth Hour är en viktig signal till världens beslutsfattare om att ta miljöfrågorna på större allvar. Förra året släckte mer än varannan svensk ljuset under Earth Hour tillsammans med hundratals miljoner människor över hela världen. Läs mer om Earth Hour på wwf.se.

Utmana dina vänner att leva mer klimatsmart!

Earth Hour handlar om mer än att släcka ljuset en timme. Det handlar om att försöka leva lite grönare i vardagen. För att inspirera dig har Världsnaturfoden, WWF, tagit fram en kul utmaningssajt – I Will, If You Will – där kan du utmana vänner, politiker och andra att göra något bra för planeten.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén