Sök Landskrona Foto Residens

Landskrona Foto och Fröfabriken Creative Space initierar ett residensprogram för konstfotografer med början i vår 2016. Konstnärer i behov av utrymme och omväxling för att utvecklas i att skapa konstfoto uppmanas till att ansöka.

Temat för programmet i år är stadsdelen Öster i Landskrona, en stadsdel under kraftig upprustning som är ovanligt socioekonomiskt blandad.

Programmet erbjuder en fristad för kreativitet och uppmuntrar deltagarna att utmana sina kreativa processer i en miljö som är rik på kulturella resurser och diskurser.

Residensprogrammet

  • en ateljé under ca tre månader i Fröfabriken
  • boende i lägenhet
  • viss produktionsbudget och vissa resekostnader
  • levnadskostnader
  • tillgång till mentorskap som utifrån behov och önskemål
  • medverkan under Landskrona Foto Festival 2016
  • utställning av projektet under Landskrona Foto Festival 2017

Hur du ansöker

Ansök med ett projektförslag kring stadsdelen Öster senast den 15 januari, 2016. Läs mer hur du ansöker på landskronafoto.org/residens

En del av Landskrona stads satsningar på den kulturella och kreativa sektorn

Landskrona Foto och Fröfabriken Creative Space är Landskrona stads satsningar på att stärka den kulturella och kreativa sektorn, inte bara i Landskrona utan även i regionen.

Landskrona Foto har de senaste åren etablerat sig som en av Nordens mer intensiva satsningar på fotografi med bland annat den omtalade Landskrona Foto Festival och Sveriges första fotohistoriska utställning. Landskrona Foto är ett långsiktigt utvecklingsprojekt för att skapa ett starkt konst- och kunskapsbaserat centrum för fotografi sett ur ett nordiskt perspektiv.

Fröfabriken Creative Space är en nystartad kollaborativ plattform för konst, produktion och möten i Weibulls gamla frölager i Landskrona. 1 600 kvadratmeter har byggts om för att passa konstnärers och fotografers specifika behov av arbetsyta. Genom Fröfabrikens varaktiga konstnärer, fotografer och designers landar deltagarna i residensprogrammet i en redan kreativ miljö med tillgång till lokala och globala nätverk inom konst- och fotobranschen.

Residensprojektet genomförs med ekonomiskt stöd från Kultur Skåne

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén