Solbacken fick besök från Japan

Igår söndagen den 31 maj var 15 vårdare och socialpedagoger från Japan på studiebesök i Landskrona. Man besökte Solbackens äldreboende tillsammans med Ann-Mari Frödin, kvalitetssamordnare på Landskorna stad.

Hemvårdarna Linda Wentzel och Lena Fischer tog väl hand om gästerna och berättade om hur det är att bo på Solbacken. Den långväga gästerna hade många frågor bland annat om hur äldreomsorgen är organiserad och finansierad i Sverige, om rehabilitering och om förebyggande arbete.

Efter informationen och frågestunden delade de upp sig i mindre grupper och besökte några av de boende på Solbacken i deras lägenheter, vilket var mycket uppskattat.

Japanerna är vårdare eller socialpedagoger som jobbar i äldreomsorgen i sina hemstäder Osaka, Iwaki och Sapporo. Det var första gången de var i Sverige. De ska stanna totalt en vecka och även besöka kommuner i Danmark och Norge.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén