Staden och företagare i gemensam satsning för fler sommarjobb

Landskrona stad tillsammans med Haldex, Huhnseal, Ica Kvantum, BorgWarner och Öresund Heavy industries, gör en gemensam satsning för att skapa fler sommarjobb till unga i åldern 16-21.

Landskrona stad och de samverkande företagen bjuder nu in andra företag att för att skapa ännu fler arbetstillfällen för unga i Landskrona. Den 12 maj kl. 16.00 bjuds företag och unga in till en ”speeddejting” på café Ruth Oscars på stadsbiblioteket i Landskrona.

- Ett sommarjobb är ofta den första kontakten med arbetslivet och ett steg in i vuxenvärlden. Alla minns vi vårt första jobb, stoltheten det gav och känslan av att vara på väg in i vuxenlivet när man tjänat sina första, egna pengar. Vi vill att fler ungdomar ska få ta det steget i Landskrona. Därför gör vi nu en gemensam satsning på fler sommarjobb i Landskrona, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

- Vi brukar alla ta in sommarjobbare, och i år spänner vi alla bågen lite hårdare för att fler ska få chansen att ta sina första steg ut i arbetslivet, säger Regina Issal på ICA Kvantum.

- Genom satsningen på sommarjobb får vi möjlighet att brett introducera ungdomar till industrin i Landskrona och därmed visa möjligheterna inom den tekniska industrin samt väcka intresse för de tekniska utbildningarna. Vi får även möjlighet att presentera Haldex och därigenom skapa relationer som kan leda till framtida anställningar, säger Pär Persson på Haldex.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén