Stadsäng längs Hälsingborgsvägen

poppy-3441348_1920_web.jpg

Vi håller på att så en äng längs med Helsingborgsvägen, i höjd med bostadsrättsföreningen Kungen. Förhoppningsvis kommer du redan senare i sommar kunna njuta av blomsterprakt längs den norra infarten till Landskrona.

Planteringen är tänkt att locka humlor, bin och andra insekter som är viktiga för pollineringen av våra fruktträd och bärbuskar.

Ängen som kommer bli ännu nästa år, består av många blommande örter; en del tvååriga och en del ettåriga växter, bland annat Kornvallmo, Humleblomster, Väddklint, Myskmalva, Gullviva och Stor blåklocka.

- Våra entréer till staden är viktiga och vi har upplevt att ängen längs Österleden blivit mycket uppskattad det känns därför extra bra att vi kan kombinera ängsprakten med en insats som gynnar insekterna, säger Tora Broberg, stadsmiljöchef på Landskrona stad.

Satsningen kommer även att inkludera liknande projekt i Häljarp, Glumslöv och Asmundtorp. De ängarna blommar förhoppningsvis i år men även nästa år.

- Trädgårdsgillet i år har tema humlor så vi tycker det passar extra bra, säger Emili Zeilon, Kultursekreterare och ansvarig för Trädgårdsgillet.

Planteringen har precis påbörjats och första blomningen kommer synas i slutet av sommaren. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr