Tack till alla ni som kom och firade Landskrona stadshus 40 år

sh4001.jpg

I lördags, 17 september 2016, firade vi att det var 40 år sedan stadshuset invigdes. Förutom i stadshuset så var det kalas i hela området runt omkring.

Runt 1 300 besökare passade på att se mer av huset där medarbetare från förvaltningarna visade upp och berättade om sina verksamheter och satsningar. Vi serverade 300 bitar tårta och över 900 koppar kaffe som med föredels intogs i det vackra soliga vädret utomhus. 

Det första spadtaget togs för Stadskajen för bostäder och  hotell med restaurang, café, gym och spa.

I Sofia Albertina kyrka fick besökarna förhandsvisning av den pågående restaureringen i kyrkan. I hamnbassängen utanför stadshuset pågick olika vattenaktiviteter. Ett par grupper begav sig ut på olika stadsvandringar i staden. 

Arkitekterna Samulesson och Stoltz uppförde huset på tomten från det gamla sockerraffinaderiet. I juni 1976 flyttade de första medarbetarna in i huset och den officiella invigningen ägde rum i september samma år.

De första 300 besökarna bjöds på födelsedagstårta. Dessutom serverade Walters kaffe circka 900 koppar kaffe. Foto: Landskrona stad

Besökarna kunde passa på att gå ombord på Landskronabåten som låg vid kaj. Dessutom visade Landskrona kanotkklubb upp sin verksamhet. Foto: Landskrona stad

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén