Stärk din krisberedskap under krisberedskapsveckan

Elavbrott digitalt landskrona 500.jpg

Vad skulle du göra om din vardag vändes uppochner? Den 8 - 14 maj deltar Landskrona stad i krisberedskapsveckan. Passa på att lär dig mer om hur du kan förbereda dig för samhällskriser som längre strömavbrott, översvämningar med mera.

Enligt en undersökning av MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) anser tre av fyra svenskar att det är viktigt med egen krisberedskap. Samtidigt uppger 40 procent av de tillfrågade att de inte vet hur man förbereder sig inför en samhällskris.

Även om Sverige är ett modernt land så krävs det bara några dagars strömavbrott för att mycket av det vi tar för givet ska sluta fungera. Värmen försvinner. Inget vatten i kranen. Internet går ner. Vid kriser har kommunen ett stort ansvar att upprätthålla samhällsviktiga funktioner och hjälpa de mest utsatta individerna. Därför är det viktigt att privatpersoner har en god beredskap för att kunna klara sig själva i några dagar.

Aktiviteter för allmänheten och lokala riskscenarion
Klicka dig vidare till landskrona.se/krisberedskapsveckan för att ta del av veckans program, samt läsa på om lokala riskscenarion som det är bra att ha en beredskap för.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr