Susanne Öström återigen en av Sveriges viktigaste kvinnor

För tredje året i rad har tidningen Dagens Samhälle kartlagt de 100 viktigaste kvinnorna i den svenska välfärden. På plats 49 finns Susanne Öström, stadsdirektör i Landskrona stad.

- Det är hedrande att vara med på listan en tredje gång. Det är viktigt att arbetet inom välfärdssektorn lyfts fram och att det är just kvinnliga ledare som är i fokus, säger Susanne Öström, stadsdirektör i Landskrona stad.

Susanne Öström har nu funnits med på listan varje år, dels som kommundirektör i Alingsås 2013, dels som stadsdirektör i Landskrona stad 2014.

- De senaste åren har vi märkt allt mer att Landskrona är på väg framåt inom välfärdsfrågor, detta ger ytterligare en skjuts för frågorna, säger Susanne Öström.

Dagens Samhälle har granskat hundratals kvinnor i ledande positioner inom stat, kommun, landsting och privata utförare inom vård, skola och omsorg och rankat Välfärdens 100 viktigaste kvinnor. Syftet med Välfärdens 100 viktigaste kvinnor är att synliggöra det viktiga jobb toppchefer i välfärden utför.

Läs mer på Dagens Samhälle

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén