Susanne Öström utsedd till ny stadsdirektör i Landskrona stad

I dag utsågs Susanne Öström till ny stadsdirektör i Landskrona stad. Beslutet fattades av en enig kommunstyrelse vid ett extrainsatt sammanträde på förmiddagen.

- Susanne har de kvalifikationer som krävs för att leda Landskronas fortsatta resa mot att bli en attraktiv och expansiv kommun. Det är inget lätt uppdrag och utmaningarna är många. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Susanne, säger Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelsens ordförande.

Susanne Öström tillträder tjänsten i Landskrona den 13 maj.

- Det är två saker som lockar mig mest med uppdraget. Dels utmaningen, dels min känsla för Landskrona, där jag är uppvuxen. Landskrona har goda möjligheter att utvecklas till en viktig, vital och växande stad på den skånska västkusten, säger Susanne Öström.

Susanne Öström kommer närmast från Alingsås kommun, där hon har varit kommundirektör sedan 2010. Dessförinnan har Susanne bland annat varit vård- och omsorgschef i Karlstads kommun och kommunchef i Kristinehamns kommun.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén