Svenska damlandslaget i handboll på läger i Landskrona

I veckan har det varit full aktivitet i Landskrona idrottshall då Svenska damlandslaget (U20) i handboll varit på besök och haft träningsläger i Landskrona.

I fem dagar har tjejerna haft en intensiv träningsperiod tillsammans. Det är första sammanstrålningen i år och man vill spela ihop laget inför U-VM i Ryssland till sommaren. Det är ett stabilt lag som tränat en längre tid tillsammans och de har hunnit med att spela i två U-EM, ett U-OS och ett U-VM. I år är sista året som ungdomslag för tjejerna.

Geografisk bra läge med Landskrona

Att det blev träningsläger just i Landskrona föll sig naturligt när tränaren Ola Månsson fick i uppdrag att ordna ett bra läger för tjejerna. Ola själv är från Löddeköpinge och med nio tjejer från Skåne och nio från Göteborg har Landskrona ett bra geografiskt läge.

– Landskrona var ett ypperligt val för läger ur en ekonomisk men också, sportslig och praktiskt synvinkel, säger Ola Månsson, tränare för landslagstjejerna. Dessutom är det en fantastisk hall att träna i. Sveriges vackraste, avslutar Ola.

Schemat under lägret är späckat för tjejerna, det hinns inte med mycket mer än träna, äta och sova. De tränar två handbollspass om dagen och utöver det är det fyspass, utvecklingssamtal och idrottspsykologiska samtal som genomförs.

I veckan har de också spelat träningsmatcher mot Eslöv och Höör, vilka de även vann.

Idag, fredag, är sista träningen sedan åker de flesta av tjejerna hem för att spela slutspel i sina respektive elitlag. När sedan SM-finalen är över träffas laget igen i slutet på maj för att träna tillsammans ytterligare.

Hur ser då lagets chanser ut i kommande U-VM?

– Självklart siktar vi på en medalj, säger Ola. Tittar vi på historiken så har vi ett guld, två brons och en niondeplats i bagaget från mästerskap. Vi brukar förlora alla träningsmatcher och landskamper men när vi spelar i mästerskapen blir det oftast bättre resultat, avslutar Ola.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén