Ta steget in i en spännande framtidsbransch – sök traineeprogrammet!

Kommunerna i nordvästra Skåne arbetar aktivt med att vara attraktiva arbetsgivare samt med rekrytering och återväxt på ledar- och specialistbefattningar. Som en del av detta arbete startades hösten 2006 ett traineeprogram. Nu påbörjar vi rekryteringen inför omgång 8. Sista ansökningsdatum är 16 mars.

Till traineeprogrammet söker vi i år tretton kandidater som anses ha särskilt goda förutsättningar för att i framtiden inta ledande eller strategiska specialistfunktioner inom kommunal verksamhet. Traineeprogrammet ger mycket god inblick i hur kommunal verksamhet fungerar och ett fantastiskt nätverk inför det framtida yrkeslivet.

Vi söker dig som är en nyutexaminerad akademiker med liten arbetslivserfarenhet och med ett stort engagemang för samhällsfrågor. Du är en samhällsentreprenör som gärna ifrågasätter, tar initiativ och har förmåga att driva utvecklings- och förändringsarbeten. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du också vara kommunikativ i bemötande, tal och skrift samt ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Som trainee varvas arbete i en kommunal verksamhet med ett utvecklingsprogram och ett gemensamt projekt. Projektet utförs på uppdrag av kommuncheferna i de elva kommunerna.

I vårt traineeprogram erbjuder vi:

  • stimulerande arbetsuppgifter
  • goda möjligheter till personlig utveckling
  • utbildningar inom ledarskap och projektledning
  • ett ovärderligt yrkesnätverk
  • fast månadslön under 16 månader
  • stor kunskap om kommunal verksamhet
  • en utbytesperiod om fyra månader i en annan kommun
  • unik teamträning
  • handledare och mentor

Vill du vara med och forma framtidens samhälle?

Lämna din ansökan via Offentliga jobb.se senast 16 mars 2013. I annonsen kan du också läsa mer om vilka inriktningar vi söker till omgång 8.

Kontakta koordinator Karin Runhagen via e-post eller telefon 042-33 73 26 om du har några frågor.

Läs mer om traineeprogrammet och följ traineernas blogg på www.traineeprogrammet.se.
Läs mer om traineeprogrammet på landskrona.se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén