Tack för uppvaktningen – Landskrona 598 år

598-årsdagen firades under en värmande vårsol som visade sig från klarblå himmel till ljudet av alla glada Landskronabor och besökare. Födelsedagen firades med korv, bussturer runt staden och musik från Kulturskolan.

Landskrona har nu fyllt 598 år och nedräkningen börjar ta en riktig form inför den stora 600 årsdagen och det därpå kommande jubiléumsåret.

Musik, korv och populära bussturer

598 årsdagen firades under en vårsol och visade sig på klarblå himmel till ljudet av alla glada Landskronabor och besökare som tillsammans gladdes åt härlig musik från Kulturskolan, god korv från SP Chark och trevliga bussturer runt staden med guidning av Sven Erik Thosteman, Lisa Lindekrantz, Palle Påander och Kristoffer Lindskov. Bussturerna blev mycket intressanta och mycket populära då hela 6 fulla bussturer med nöjda resenärer avgick från Kasernplan.

Det nya möter det gamla

Det nya möter det gamla var temat på födelsedagen och likt metaforen syntes även en blandad publik både i kön till bussarna men också i kön till korven och inne i Kulturskolans underhållningstält vid ståborden.

Vi närmar oss 600 år

Landskrona stad och jubileumskommittén vill tacka för årets födelsedagsfirande och säga på återseende. Nu räknar vi tillsammans ner och tillsammans ska vi snart uppleva ett 600-års jubiléum som ska firas med pompa och ståt!

Vi tackar våra samarbetspartners för 598 årsdagen

  • Skånetrafiken – för en väldigt bra och positiv dialog, handling och genomförande. En stor eloge till chaufförerna som denna dag var ett med klockan!
  • SP Chark – för ett fantastiskt bemötande, lättsamt samarbete och de 700 väldigt goda korvarna de bjöd på.
  • Kulturskolan – för massor av trevliga, härliga och talangfulla ungdomar med magiskapande händer som gjorde sig tydliga i en härlig mångfacetterad underhållning.
  • Våra guider – Sven Erik Thosteman och Palle Påaender som med ett gediget kunnande, förmedlande och vältalande framförhållningssätt, förgyllt en bred publik på temat ”Det gamla möter det nya”.
  • Våra stadsarkitekter – Lisa Lindekrantz och Kristoffer Lindskov som på ett föredömligt sätt representerat staden och stadsbyggnadsförvaltningen med budskap och fakta om kommande satsningar i Landskrona.
  • Tältmästarna och Tech 4 Event – för fin logistik och klart tydligt ljud och proffsigt genomförande.
  • Landskrona Energi – som alltid, snabbt och behändigt finns till hjälp och som med hjälpande hand gör det möjligt för snabba och betydelsefulla insatser under arrangemangen i staden.

Ditt Landskrona

Och sist men absolut inte minst – tack alla ni som kom och var med och firade! Ni satte guldkant på tillvaron och förgyllde med sällskap! Håll ögonen öppna för jubiléumsloggan – ”600”. Nu räknar vi ner och tillsammans firar vi, upplever, verkar i, besöker, semestrar, turistar - och snart grattar – ditt Landskrona.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén