Tävla i matlagning med Siw Malmkvist

I höst kommer ett nytt tävlingsprogram med matlagning på Sveriges television där flera städer tävlar mot varandra om titeln Sveriges mest välsmakande ort. Landskronaprofilen Siw Malmkvist kommer att representera Landskrona och då kan du få chansen att tillsammans med Siw tävla i TV och bjuda på Landskronas traditionella mat.

Siw MalmqvistDen 21 maj kommer Siw att tillsammans med SVT att hålla en öppen uttagning vid Jubileumsscenen i Teaterparken. Så ta med dig smakprover på vad du tycker är Landskronas godaste maträtt eller komponera din egen paradrätt med anknytning till Landskorna. Allt för att övertyga Siw att ju du ska vara med i hennes lag.

SVT söker också personer som har bra kunskap om maten och dess historia och andra lokala eldsjälar som gärna vill visa upp vad Landskronas matkultur har att erbjuda. En matfest, helt enkelt.

Är du intresserad av att representera din stad? Har du tips om någon annan person som skulle passa att vara med i programmet eller som har bra kunskaper om den lokala maten? Ring 08-459 74 19 eller skicka ett mail till mat-svt@sto-cph.com.

Det Stora Matslaget är matlagningsprogrammet där hela samhällen går man ur huse och tillsammans försöker vinna titeln som Sveriges mest välsmakande ort. Varje ort har en lagledare i form av en matälskande och folkkär person. Dennes uppgift är att sätta ihop ett 3-manna lag av matglada ortsbor och tillsammans med dem sätta ihop en tävlingsmeny, inspirerad av regionens lokala mattradition. Med den menyn tävlar de i den avslutande matduellen. I serien får vi se unika möten mellan människor av olika bakgrund och ålder när de förenas i sitt stora matintresse. Men här finns också en stor portion tävlingsnerv, kämpaglöd och så klart fantastiska matlagning!

För Landskronas räkning är det Siw Malmkvist som kommer samla ihop ett lag som tillsammans med henne ska hitta vilken mat som är typisk för just Landskrona. Vi gör en djupdykning i ortens mattraditioner och försöker hitta de personer som har mest kunskap och självklart är bäst på att tillaga maträtterna.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén