Tre pedagoger belönades ur Tomas Johanssons minnesfond

stipendie Tomas Johansson.JPG

För sitt arbete med att utveckla undervisningen belönas i år tre pedagoger ur Tomas Johanssons minnesfond. Av 96 inkomna nomineringar föll valet på Annika Nordahl, Ann-Christine Mouantri och Johanna Jonegård på Sjöstadsskolan i Stockholm.

Pedagogerna fick motta utmärkelsen och en prissumma på 50.000 kronor i samband med att utbildningsförvaltningen i Landskrona stad höll årets Utbildningsforum för de kommunala skolornas och förskolornas pedagoger.

I motiveringen till utmärkelsen stod det bland annat att:

”De är ledande i utvecklingen av ett vetenskapligt arbetssätt på Sjöstadsskolan. Deras forsknings- och utvecklingsprojekt, Snipp, snapp, snut, är sagan verkligen slut?, startade som en Learning Study på skolan och har nu utvecklas till att vara ett forskningsprojekt i samarbete med Stockholms universitet och Stockholm Teaching and Learning Study.”

Annika Nordahl, Ann-Christine Mouantri och Johanna Jonegård har även använt sig av Public Lesson – ett sätt att dela och ta hjälp av experter och kollegor.

 

Tomas Johanssons minnesfond

Tomas Johansson var förvaltningschef på utbildningsförvaltningen i Landskrona. Tomas Johanssons minnesfond startades i samband med Tomas bortgång 2013 och har som syfte att uppmärksamma och belöna utveckling inom skolans och förskolans område. Priset tilldelas den/de som med stor kraft och framgång driver pedagogisk utveckling som baseras på forskning och vetenskaplig grund inom förskolan och skolan i Sverige.

Klicka här för vidare läsning.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr