Tvätta rätt och vinn biobiljetter under 2017 års biltvättarhelg

Stora_biltvattarhelgen_logotyp_.jpg

I helgen, 22-23 april, är det dags för Stora biltvättarhelgen. Ta chansen att vinna biobiljetter samtidigt som du gör en insats för miljön. Påminn också familj, vänner, bekanta och grannar om vikten av att tvätta bilen på en biltvätt och inte hemma på gatan.

Om du fultvättar och tvättar bilen på gatan rinner giftiga tungmetaller, oljerester och kemikalier rakt ut i naturen. Välj biltvätten istället så får du både en ren bil och tar hand om vår miljö. Varje helg är en viktig biltvättarhelg, men för att uppmärksamma det lite extra arrangerar Svenskt Vatten Stora biltvättarhelgen i april varje år.

Instagramma och vinn biobiljetter

Gör som ”De vet du”, Bröderna Norberg, Lucas Simonsson med flera – dela en kort film eller bild på vad du hinner göra då du tvättar bilen rätt i en biltvätt. Hashtagga #biltvättartid och #nsva så har du chansen att vinna två biobiljetter.*

Fultvättar du?

Fultvätt är att tvätta bilen på gatan och låta orenat vatten rinna rakt ut i naturen (via dagvattenbrunnen) och förorena ditt närmsta vattendrag, sjö eller hav

Så tvättar du rätt

  1. Välj biltvätten istället. Antingen en automattvätt eller gör-det-själv-hall. Där separeras vattnet från olja och giftpartiklar. Smutsvattnet leds sedan till vattenreningsverken där det renas innan det släpps tillbaka ut i naturen igen.
  2. Använd miljömärkta produkter om du tvättar i en gör-det-själv-hall.

*Vinsten delas ut av NSVA. Man kan tävla på Instagram, Facebook och Youtube. Tävlingen avslutas måndagen den 24 april 2017 klockan 10.00.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén