UF-företag från Allvar Gullstrandgymnasiet tog 1:a pris på mässa

1 542 elever i Skåne startade 455 UF-företag (Ungt Företagande) under läsåret 2010-2011. På den regionala mässan i Malmö den 15 mars, där alla UF-företag ställde ut, tog Allvar Gullstrandgymnasiet 1:a pris för Bästa tillgängliga vara eller tjänst.

Priset gick till UF-företaget Squeeze, en tandkrämshållare som underlättar för alla, oavsett funktionsförmåga.

Vinst för bästa vara

- Det är otroligt kul att fem elever från Allvar Gullstrandgymnasiet fick pris för bästa vara. Det är fyra tjejer från Ekonomiprogrammet och en kille från Samhällsprogrammet som jobbat med detta från och med hösten 2010, säger läraren Willy Hansson.

Juryns motivering för förstapriset

” En produkt för alla, oavsett funktionsförmåga. Nödvändig för några, underlättar för fler och bekväm för alla i vardagen. Enkel att montera. Underlättar att man inte tar mer tandkräm än nödvändigt, vilket är bra för hälsan. Dessutom används all tandkräm vilket är bra för ekonomin och miljön”

Utvecklar kreativitet och entreprenörskap

Genom Ung Företagsamhets utbildningar får ungdomar i gymnasiet möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett år får de driva egna företag, så kallade UF-företag, och sälja varor och tjänster. Just nu pågår regionala mässor i UF-företagande runt om i 24 regioner. På varje ort delas priser ut i en mängd kategorier, till exempel bästa innovation, bästa UF-företag och bästa säljare.

I UF-företaget Squeeze UF ingår

  • Peter Tosovic
  • Adisa Hadzovic
  • Suha Hadrous
  • Amra Hadzovic
  • Azra Hadzovic

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén