Ulrika Odénius ny museichef

Ulrika Odénius

En gedigen rekryteringsprocess för att hitta bästa möjliga kandidat till befattningen museichef för Landskrona museum har pågått hela våren. Nu är det äntligen klart att Ulrika Odénius blir stadens nya museichef.

Ulrika är 51 år, boende i Södra Sandby och har de senaste fyra åren arbetat som kulturchef i Eslövs kommun. Ulrika är kulturvetare med en examen inom arkeologi, konstvetenskap och etnologi från Lunds universitet.

- Jag är mycket glad och nöjd att vi lyckats rekrytera Ulrika till Landskrona, säger fritids- och kulturchef Kjell Thoresson. Jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta att utveckla och förbättra det utmärkta arbete som nuvarande museichef Elisabeth Arvidsson gjort under de senaste åren. Ulrika är en demokratisk ledare med stort utvecklingsfokus. Det här kommer att bli bra, avslutar Kjell.

Ulrika Odénius kommer att tillträda efter sommaren. Nuvarande museichef Elisabeth Arvidsson går i pension den 31 maj. Under mellanperioden tjänstgör Åsa Karlsson som biträdande museichef.

- Jag har under en tid längtat tillbaka till museivärlden och när jag såg att befattningen som museichef i Landskrona blev ledig tvekade jag inte att söka. Det känns inspirerande och utmanande att arbeta med Landskrona museum och med allt spännande som händer i Landskrona. Jag tycker om att Landskrona använder kultur som medel i stadsutvecklingen, berättar Ulrika Odénius.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén