Underhållning på tre scenområden under Landskronafesten

25-26 juli är det dags för Landskronafesten som är två av stadens fyra Landskronadagar under året. Nu kan vi presentera det fullständiga programmet med bland annat tre scenområden och artister som Ace Wilder, Alcazar, Ken Ring, Raubtier, Syster Sol, General Knas, Linus Svenning, Lasse Holm, Beatstones, Özz Nûjen, Calaisa, Håkan Brinck, Miriam Aïda. Till alla scener är det fritt inträde.

Landskronadagarna genomförs i nära samarbete med LA city, föreningar, organisationer och andra företag med mottot ”För Landskrona, av Landskrona”.

– Ett lokalt evenemang som Landskronafesten är viktigt för hur landskronabor och besökare upplever staden. Genom att visa upp stadskärnan med allt innehåll stärker vi Landskrona. Två festliga dagar som dessa skapar flöden till gator och torg och gynnar näringslivet. Landskrona city är extra stolta i år då evenemanget fokuserar, mer än någonsin, på lokala aktörer vilket kommer att generera betydande intäkter för våra butiker, våra restauranger och för vår stad, säger Anna Rosenberg på Landskrona citysamverkan.

– Landskronafesten präglas av två härliga festdagar från lunch till efter midnatt och har ett varierat program som vänder sig till alla. Allt från heavy metal och rotrock till nostalgi och sommarens hits på tre scener - Teaterparken, Rådhustorget och Kasernplan, säger Jonas Stoltz, program- och logistikansvarig för Landskronafesten.

Matmarknad i annorlunda tappning

Ytterligare en nyhet är en matmarknad med både lokala specialiteter och gamla klassiker. Marknaden kommer att finnas på Kasernplan, mellan Klubbscenen och Axels Nöjesfält.

– Vårt mål med matmarknaden är att det ska finnas ett varierat utbud med något för alla. Förhoppningen är att det även ska vara en mötesplats där man vill sitta kvar en extra stund och njuta av festen. Konferencier och ansvarig för programmet på matmarknaden är Linda Hallberg som även är initiativtagare till projektet Jag odlar, en pedagogisk och kreativ aktivitet för barn. Här visar Linda hur enkelt, billigt och roligt det är att odla, och hur man med återvinning kan ge liv åt gamla tidningar och läskflaskor, berättar Maria Persson, ansvarig för matmarknaden och dess aktiviteter.

Uppdaterad information om programmet finns på landskrona.se/landskronadagarna.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén