Upprustning av hörnet mellan Borgmästargatan och Järnvägsgatan

Karta Borgmästargatan.jpg

Med start måndagen den 25 april bygger vi om platsen vid Borgmästargatan - Järnvägsgatan för att göra den mer attraktiv och öka tryggheten. Här ska du kunna sätta dig ner och njuta av porlande vatten och en stunds vila.

Planen är att öppna upp platsen och skapa nya sittytor, ny belysning och ett  vattenspel med en lite annorlunda komponent. 

– Vi bygger vattenspelet med en kvarnsten från tidigt 1800-tal som hittades 2018 under projektet med cirkulationsplatsen Österport, alltså bara ett stenkast bort, säger Charlotte Fajerson, landskapsarkitekt på Landskrona stad. 

– Det ska bidra till att skapa en lugn atmosfär, en plats för en stunds vila innan man kilar vidare eller medan man väntar på någon exempelvis.

Landskronabor som väljer lådcykeln för att handla i stadskärnan får bättre möjligheter till parkering med platser speciellt avsedda för den typ av cykel. Det blir även några nya parkeringsplatser för bilar.

– Dessutom passar vi på att skapa bättre förutsättningar för grönska och befintliga träd. Det kommer även bli både vintergröna, allium och bokhäck, säger Charlotte Fajerson. 

Projektet beräknas färdigt kring slutet av sommaren.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr