Uppvaktning och tack till väktaren som grep rånaren

Den 13 januari 2010 gjorde en ledig väktare i Landskrona ett mycket modigt och ärevördigt gripande av en rånare. Detta gripande vill Polisen och Landskrona stad uppmärksamma.

Väktaren bjöds in till Polisstationen i Landskrona och fick ta emot en plakett och blommor av Polisavdelningschef Marianne Almkvist som tack för sitt modiga gripande. Av Kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg fick väktaren ta emot en bok och en cd.

Uppvaktningen ramades in av en trevlig fikastund med tårta och kaffe.

I en del av överenskommelsen som träffats mellan Polisen och Landskrona stad arbetas det aktivt för att informera om betydelsen och nödvändigheten av ett ökat civilkurage. Om så många som möjligt hjälps åt blir det ett betydande bidrag i kampen mot brottsligheten.

Naturligtvis ska ingen agera över sin förmåga men alla kan göra något och det skapar skillnad när vi enar oss mot brottsligheten. Ett samtal kan räcka för att berätta om vad man observerar. 112 i nödsituation och 114 14 i alla andra fall.

- Jag är glad att idag fått vara med och uppmärksamma väktaren för hans orädda ingripande, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande. Den typen av civilkurage är inte vanligt och förtjänar all respekt. Den kriminalitet som alltför ofta gör sig gällande i Landskrona ska bekämpas på alla sätt. Jag vill tacka väktaren för hans mod och sinnesnärvaro.

Mats Karlsson
Närpolischef
0702-42 60 73

Torkild Strandberg
Kommunstyrelsens ordförande
0733-47 31 60

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén