Utbildning inom yrkeshögskolan utökas i Landskrona

Myndigheten för Yrkeshögskola har idag offentliggjort vilka Yrkeshögskoleutbildningar som får starta i landet 2016. För Landskronas del innebär det att en helt ny utbildning – Stödpedagog. Den startar tillsammans med de tre populära utbildningarna yrkeshögskolan bedriver redan idag.

Utbildningarna som beviljats tillsammans med stödpedagog är hälso- och vårdadministratör, eventkoordinator och hud- och spaterapeut.

– Yrkeshögskolan är viktig för Landskrona stads utveckling. Beskedet innebär att vi behåller och utökar en viktig del av utbildningsmöjligheterna i Landskrona, vilket gör staden mer attraktiv, säger Lisa Flinth (L), utbildningsnämndens ordförande.

Myndigheten för yrkeshögskolan fick in 1421 ansökningar om att bedriva yrkeshögskoleutbildning, 426 utbildningar beviljades.

– Med tanke på att det endast var knappt 30 procent av det totala antalet YH-utbildningar i landet som överhuvud taget fick starttillstånd är detta ett bra betyg för Landskronas yrkeshögskola och dess personal, säger Ulf Bergström, verksamhetschef för vuxenutbildningen.

– Det är ett gott betyg till våra utbildningar att vi fick beviljat alla våra sökta yrkeshögskoleutbildningar. Att få en yrkeshögskoleutbildning beviljad tyder på ett behov på arbetsmarknaden, vilket gör utbildningarna attraktiva, säger Thora Skuladottir, rektor på Yrkeshögskolan Landskrona.

Beskedet innebär att alla utbildningarna kan starta till hösten 2016. För de studerande väntar därefter studier i två till fyra terminer.

Yrkeshögskola i Landskrona 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén