Utmärkelser och Landskronabesök under Näringslivsdagarna

Under två dagar, den 13-14 oktober, har företagare från hela Nordvästra Skåne träffats, knutit kontakter och inspirerats.

Näringslivsdagarna som arrangeras årligen av Helsingborg Business Region, HBR, är nu över för denna gången. HBR lanserades under våren 2010 och är ett paraply för näringslivsarbetet i de 10 nordvästskånska kommunerna: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkeljunga.

Under två dagar, den 13-14 oktober, har företagare från hela Nordvästra Skåne träffats och inspirerats. Onsdagen inleddes med spännande föredrag på Sundspärlan i Helsingborg där åhörarna bl.a. fick höra om framtidsmöjligheter och om konsten att lyckas. En nyhet för året var den efterföljande affärslunchen Meet2Eat där lunchgästerna fick möjligheten att knyta kontakter. På kvällen arrangerade Nyföretagarcentrum i Skåne Nordväst en temakväll som berörde ämnet ”Våga synas på Internet”.

Oatly och Linc besöks under Näringslivssafari

På morgonen den 14 oktober rullade fyra veteranbussar från Helsingborg och vidare ut på en näringslivssafari i Skåne Nordväst. För en av bussarna var Landskrona första anhalt. Företaget Oatly gjorde en trevlig och intressant presentation och bjöd på provsmakning av olika nyheter inom sitt havredrycks-sortiment. Därefter berättade Mats-Ola Kindstedt om Landskrona Innovationscenter -  Linc - en pilotanläggning inom livsmedelsindustrin som planeras ute på området Kronan.  Detta center som är beräknat att komma på plats under 2011 kommer att bli Sveriges bästa utvecklingsmiljö för framtidens livsmedel..

Spirit of Hven fick utmärkelsen Guldkärnan 2010 som årets Marknadsförare

Näringslivsdagarna avslutades i vanlig ordning med Guldkärnangalan. Marknadsföreningen i Helsingborg bjöd in till en storslagen galakväll med mat, underhållning och prisutdelning.  Venföretaget Spirit of Hven kammade hem priset som Årets Marknadsförare! Delar av juryns motivering löd ”Med passionerad expertis och detaljkunskap i kombination med stabil ordning och reda bidrar entreprenörsparet Anja och Henric Molin till stora steg i Vens utveckling.

Övriga  priser som delades ut var:

  • Årets Evenemang: Fredriksdalsteatern
  • Årtes designer: Märta Måås-Fjetterström
  • Årets Personlighet: Erik Saade

 

Länkar:
www.linclandskrona.se
www.naringslivsdagarna.se
www.oatly.se
www.backafallsbyn.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén