Vädervarningar för hård vind och högt vattenstånd

SMHI varnar för högt vattenstånd och hårda vindar onsdag kväll i Kattegatt och Öresund. På torsdag morgon har det dessutom varnats för stormbyar klass 2 med vindar upp mot 25 m/s.

SMHI har utfärdat en klass 2 varning med anledning av risk för storm och högt vattenstånd. Vinden kommer öka under onsdagkvällen för att vid 6-tiden torsdagmorgon nå styrka uppemot 25 m/s i byarna. Vinden kommer att avta under förmiddagen men det kommer att vara fortsatt blåsigt under hela torsdagen. Vindriktningen kommer att vara väst-sydvästlig.

Högt vattenstånd i samband med stormen

Det höjda vattenståndet i Öresund och Kattegatt kommer in under eftermiddagen på onsdagen.  För Helsingborg och Landskrona förväntas höjningen av vattenståndet bli 50-60 cm enligt SMHI och för norra delarna i västra skåne med 100-130 cm.

Säkra alla dina lösa föremål

Vi vill uppmana allmänheten att ta in alla lösa föremål i sina trädgårdar och på balkonger. Boende i anslutning till vattendrag och kust bör tänka på risken för översvämning. Båtägare bör även se över sina förtöjningar så att båtarna inte slits under lågtrycket.

Följ utvecklingen på internet

Trafikverket – www.trafikverket.se
SMHI – www.smhi.se
Danska meteorologiska institutet – www.dmi.dk
Sjöfartsverket – www.vivakarta.sjofartsverket.se

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén