Välbesökt ishall under juletid

Ungefär 4000 besökare hittade till Landskrona ishall för att åka skridskor under allmänhetens åkning i julas. Under höst-, jul och sportlov håller Landskrona stad alltid extra öppet för allmänheten.

Från 19 december 2015 till 10 januari 2016 hade ishallen cirka 4000 skridskosugna besökare. Under jullovets 17 dagar hade ishallen öppet 62,5 timmar. De tillfällen då hallen varit stängd har man istället kunnat åka på utomhusisbanan som alltid är öppen vintertid om det är tillräckligt kallt ute.

Billg aktivitet med fri entré

– Det är glädjande att se hur populärt skridskoåkning är i Landskrona, berättar Almir Hodzic, chef för idrottsanläggningar i Landskrona stad. En bidragande faktor är säkert att det inte finns så många andra vintersporter att välja på här i närheten. Men det är också en roligt och billig aktivitet för en familj att göra tillsammans då det är gratis entré till ishallen. Sedan man började med skridskouthyrning kan vi också se en ökning av besökare, avslutar Almir.

Extra öppet under sportlovet

Sportlovet står på tur, så redan vecka 8 kan lovlediga barn se fram emot extra öppet i ishallen. Öppettiderna blir då 22-25 februari klockan 11.00-14.30.

Tidigt påsklov ger mer skridskoåkning

I år infaller påsken också väldigt tidigt och eftersom det var så stort intresse för skridskoåkning i julas kommer Landskrona stad att även erbjuda skridskoåkning till allmänheten på påsklovet som är vecka 12. Vilka tider det blir meddelas senare.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén