Våldsamheterna vid Saluhallstorget: Polisen inför kameraövervakning, samarbetet med staden ökar

Polisen i Landskrona inför nu tillfälligt kameraövervakning av området kring Saluhallstorget. Målet är att hindra fortsatta våldsamheter och skadegörelse i området. Beslutet välkomnas av Landskrona stad.

- Polisen prioriterar situationen i Landskrona. Därför sätter vi upp tillfälliga kameror i det utsatta området kring Saluhallen. Vi måste få ett omedelbart stopp på skadegörelsen, säger Anneli Manelli, närpolischef i Landskrona. 

- Landskrona stad välkomnar detta. De kriminella handlingar som har ägt rum är helt oacceptabla. De som kastar sten på brandmän eller bränner upp andra människors bilar begår brott och förstör vår stad. Samhället måste markera kraftfullt mot detta, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (fp).

Polisen kommer att öka sina insatser för att få stopp på skadegörelse och stenkastning mot brandbilar i Landskrona. Samtidigt kommer samarbetet med Landskrona stad att intensifieras ytterligare.

- För Dammhagskolans del har det gjorts en olycklig koppling till skolan. Vad vi känner till, har händelserna inget med skolan att göra, säger Anneli Manelli.

- Staden står beredd att gå in med insatser om det skulle visa sig att barn och unga är inblandade, säger Annette Lindberg Mohlin, chef för individ- och familjeförvaltningen i Landskrona stad. 

Under sommaren har staden gjort insatser med förebyggande verksamhet för barn och ungdomar. Det finns även näraliggande planer på att göra mer omfattande förändringar i de centrala delarna av staden för att göra dessa mer attraktiva. Staden ser nu även över möjligheterna att utöka uppdraget för stadens vakter till att även omfatta området kring Saluhallstorget.

För vidare frågor, kontakta:

Anneli Manelli, närpolischef Landskrona
tfn 010-56 15 326

Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande
tfn 0733-47 31 60

Annette Lindberg Mohlin, chef individ- och familjeförvaltningen
tfn 0733-47 38 28

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén