Välkommen på invigning av Puls Arena 8 november

Det före detta Korphuset i Landskrona har under de senaste fem månaderna genomgått en stor renovering och en ansiktslyftning. Nu firar Landskrona stad det med en stor invigning och öppet hus 8 november där du kan prova på många aktiviteter. Landskrona stad byter även namnet på huset till Puls Arena.

Dagen på Puls Arena börjar klockan 11.00 med att Fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson inviger anläggningen med Farah Erichsén  som konferencier. I samband med det delar Birgitta ut stipendier till fem mycket lovande idrottare. Därefter följer ett väl fyllt program där du kan prova många aktiviteter som innebandy, padeltennis och padbol, spinning, släktforskning med mera. Läs hela programmet här. Puls Arena hittar du på Varggatan 15 i Landskrona.

Farah ErichsénFarah Erichsén känd som bland annat programledare på P3 och för SVTs sommarlovsmorgon i somras leder oss genom invigningen.

Kom och ät en bit tårta och titta på nya Puls Arena

Under eftermiddagen bjuder Landskrona stad alla besökare på tårta, kaffe och saft. På plats finns även LISA, Landskronaidrottens samorganisation och Atlatskliniken som berättar om deras respektive verksamheter.

Bättre tillgänglighet och mer funktioner

Hittills har anläggningen fått en större och mer lättillgänglig parkering samt att entrén med ny reception har flyttats närmre den nya parkeringen. Det har byggts nya konferensrum med tillhörande kök samt kontor som är bland annat kanslier till några föreningar.

– Istället för Plantan är det nu hit som föreningar kommer för att kunna kopiera, låna lokaler till sina möten eller till utbildningar med mera, berättar Jonas Nilsson, föreningskonsulent på fritids- och kulturförvaltningen. Allt är i stort sett klart. Det finns lite finputsningar kvar att göra och vi ska till exempel få upp den idrottshistoriska utställning som tidigare huserade på Plantan, avslutar Jonas.

Padbol och padeltennis nya sporter till Landskrona

Padbol och paddeltennis introduceras för arenanTvå nya, inte helt kända sporter, introduceras samtidigt till Landskrona som kan utövas i Puls Arena – padbol och padeltennis. Båda två spelas i glasburar där nät avgränsar spelplanen på mitten. Padbol kommer vara gratis men den måste bokas i receptionen. Tidigare verksamheter som innebandy, badminton, tennis och gym är fortfarande kvar.

I huset bedrivs också en organiserad seniorverksamhet samt att Cityidrotten kommer förlägga många av sina aktiviteter här dagtid.

Läs mer på Puls Arenas hemsida

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén