Ven har fått en multiarena och ett utegym – invigning 15 september

?? multiarena01.jpg

Ven är tredje platsen i år där Landskrona stads satsning i byarna syns. Lördagen den 15 september klockan 11.00-13.00 är det dags för invigning av en multiarena och ett utegym mitt på ön. Arenan är byggd på den gamla fotbollsplanen vid Tycho Brahe-museet och kommer att kallas Vens park och IP.

Tillsammans med Hvens byaförening har fritids- och kulturförvaltningen diskuterat, tagit fram och utformat vad som var intressant hos venborna och lämpligt att bygga. Resultatet blev en multiarena och ett utegym som under sommaren byggts på gamla fotbollsplanen vid Tycho Brahe-museet. Platsen kommer kallas Vens park och IP. Där har även blivit en grillplats och en paviljong med sittplatser under tak.

En ny mötesplats för venbor och besökare till ön

Ambitionen från Hvens byalag har varit att stärka Ven som besöks-, vistelse-, och bostadsort men också att stärka skolan och öka öns utbud. Deras mål är att underlätta för människor att träffas och umgås under enkla, lättsamma former och även för de som enkelt vill träna.

Invigning 15 september

Lördagen den 15 september klockan 11.00-13.00 är det dags för invigning. Birgitta Persson, fritidsnämndens ordförande håller invigningstal. Därefter bjuds det på dansuppvisning med VAI! Dance and Art, prova-på samt gratis instruktion av gymmet. Hvens byalag och Landskorna stad bjuder också på enklare förtäring.

Nu finns det möjlighet att träna under bar himmel på utegym vid Vens park och IP. Foto: Landskrona stad.

Vid multiarenan finns grillplatser samt en paviljong med möjlighet att sitta under tak. Foto: Landskrona stad.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.