Vi välkomnar Lunds universitet till Landskrona

Förra året startades ett nytt institut för internetforskning vid Lunds universitet. Vi hälsar dem nu varmt välkomna när de officiellt inviger sin verksamhet på Citadellet i Landskrona.

Redan under 2012 började en del projekt att drivas på Citadellet. Men nu på torsdag, 30 maj - blir det en officiell invigning. Landskrona stad.

- Vi välkomnar det fördjupade samarbetet med Lunds universitet. Vi vill stärka banden till universitetet, forskning och andra utbildningsinstitutioner, säger Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Det är Lund University Internet Institute, LUii - som har sin ledning och centrala stab i Landskrona. Institutet består av tio forskarplatser och möjligheter för konferenser.

Tidigare berättade Stefan Larsson, föreståndare vid LUii, om Lunds universitets forsking och om placeringen av institutet på Citadellet:

– Lunds universitet bedriver redan idag internationellt uppmärksammad forskning kring internet och digitalisering. Genom LUii kommer forskningen att samordnas och utvecklas och institutet kommer även att bedriva utbildning och innovation. Landskrona är en spännande placering. Vi gläds över kraftansamlingen med Landskrona stad, som har goda förutsättningar att bli ett samlande nav i denna satsning, säger Stefan Larsson.

Stefan Larsson och Måns SvenssonPå bilden, från vänser: Stefan Larsson, förståndare för LUii samt Måns Svensson, ledningsgruppen för LUii. Foto: Media Resurs Öresund AB

Tillsammans med kollegorna Måns Svensson och Marcin de Kaminski ingår Stefan Larsson i en ledningsgrupp för LUii, där Måns är forskningsansvarig. Måns Svensson är även forskningsledare för forskargruppen Cybernormer, som i mycket utgör den grund och gnista som ligger bakom etablerandet av LUii.

– Citadellet i Landskrona är väl lämpat för forskningsinstitutioner av det här slaget. Det är angeläget att statens byggnader tas i bruk för nya ändamål, säger Maria Nordh, förvaltningsområdeschef, vid Statens fastighetsverk.

Läs mer om LUii på www.luii.lu.se.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén