Vilka fick Landskrona stads kulturstipendie 2012?

Inför utdelningen av kulturstipendiet 2012 hade vi fått in 53 ansökningar från 43 personer och organisationer. Det är Kulturnämndens utskott för kulturstipendiet som utser stipendiater och pristagare från de ansökningarna. Det gjordes vid deras sammanträde 1 oktober.

För att få en lite mer festlig inramning så delades stipendierna i år ut under Kulturminglet. Tidigare år har priserna delats ut under Kommunfullmäktiges möten.

Bilder från minglet 

Landskrona stads kulturstipendium

Roger Lindskog 10 000 kronor
Roger har som engagerad ledare för sommarens allsångskvällar och sångcaféer bjudit in landskronaborna att vara delaktiga i Landskronas kulturliv. Roger skapar med sin personlighet och glädje en god och inkluderande stämning.

Lena Bergkvist 10 000 kronor
Barn, unga och vuxna i Landskrona har genom Lena fått en mötesplats, som öppnat möjligheten att uttrycka sig genom dans. Landskrona Dansstudio som Lena drivit sedan 2009, stimulerar barn och unga till dans och rörelse och bidrar genom de årliga, populära showerna till Landskronas kulturliv.

Nina Slejko Blom 10 000 kronor
Nina fokuserar på sitt konstnärskap samtidigt som hon entusiastiskt och aktivt arbetar med att lyfta Landskrona som en kreativ och kulturell stad. Nina har genom sitt breda nätverk inom samtidskonsten och sin gästverksamhet för konstnärer satt Landskrona på den internationella konstkartan.

Kim Bergkvist 10 000 kronor
Kim är en ambitiös och lovande musikalartist som tagit sig ända till mastersutbildning på den ansedda Royal Academy of Music i London. Hon har arbetat målmedvetet, genom både utbildningar och praktikarbeten, med siktet inställt på en internationell musikalkarriär.

Felicia My Piltz och Linn Eriksson 10 000 kronor
Felicia och Linn är två estradartister som genom spoken word-arrangemang lyft kulturformen lokalt. De har dessutom tagit sig vidare till den nationella spokenwordscenen genom att delta i SM i Poetry Slam. Felicia och Linn inspirerar andra unga genom att utveckla ordets möjligheter och uttrycksformer, också med egna radioprogram så kallad podradio.

Landskrona stads kulturpris

Domnivet 10 000 kr
60-årsjubilerande orkester som verkat i både Landskrona och runt om i landet. Domnivet sprider glädje till dans- och musikälskare genom sin breda repertoar. De har genom åren roat många landskronabor och är genuina ambassadörer för sin stad. Domnivet består av Olle Engbe, Peter Nordehammar, Bertil Edpalm, Rosa Rydberg, Jan Nordehammar, Per Sandberg och Jörgen Telg.

Landskrona fritid- och kulturförvaltning

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén