Vindkraftsföretaget EWP till Landskrona

Vindkraftsföretaget Enercon Windtower Production (EWP) är på väg att flytta från Malmö till Landskrona med 200 anställda. Det är då aktuellt att hyra in sig i delar av skrovhallarna hos Oresund Heavy Industries.

- EWP är varmt välkomna till Landskrona. De är ett modernt företag i en bransch som blir ett utmärkt komplement i Landskronas industristruktur. 200 nya arbetsplatser som detta handlar om är mycket betydelsefullt i Landskrona säger kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg (FP).

Landskronas varvshistoria är omtalad och har det senaste decenniet fått ett rejält uppsving med Oresund Heavy Industries dotterbolag Oresund Drydocks, som specialiserar sig på underhåll, ombyggnad och reparation av fartyg. Det är också till delar av Oresund Heavy Industries skrovhallar som det är aktuellt för EWP att flytta.

- Landskrona har en stark och stolt tradition av industri och produktion. Detta ska vi slå vakt om, vårda och utveckla. EWP faller väl in i detta sammanhang, fortsätter Torkild Strandberg.

Förutom arbetsplatser så finns det många vinster med att ett företag som EWP kommer till Landskrona. Till exempel inom utbildningssidan.

- Vi ser framför oss ett djupgående samarbete kring utbildningar. Landskrona har stora ambitioner i att bli en ledande stad när det gäller lärlingsutbildningar. Det finns många som vill ha praktiska, handfasta utbildningar avslutar Torkild Strandberg.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén