Thomas Cook Travel Retail vill flytta centrallager till Landskrona

thomas cook travel retail.jpg

På kommunstyrelsens sammanträde idag behandlades bland annat ett ärende om markköp på företagsområdet Kronan. Det är företaget Thomas Cook Travel Retail som vill flytta sitt centrallager till Landskrona.

Thomas Cook Travel Retail, som hanterar flygbolagets taxfreevaror, planerar att under nästa år flytta sitt centrallager från Lund till nya lokaler i Landskrona. För att detta ska kunna bli verklighet har fastighetsutvecklaren NREP för avsikt att köpa drygt 50 000 kvadratmeter på företagsområdet Kronan nära motorvägen E6 för att bygga lager och kontor. Lokalerna ska sedan hyras ut till Thomas Cook Travel Retail.

Thomas Cook Travel Retails centrallager finns idag i Lund. Från och med år 2020 är planen att dryck, snacks och taxfree på resor som trafikeras av Thomas Cook ska packas i och distribueras från Landskrona. Anläggningen har för närvarande ett 60-tal anställda på sitt nuvarande kontor och lager i Lund.

– Det var flera faktorer som bidrog till att vi valde Landskrona. Bland annat kortare transporttider till flygplatser norrut utan ökning för transporter söderut, samt en större lokal som är modern och miljöanpassad. Lokalerna tillgodoser dessutom våra behov och framtida utveckling och ger mer värde för pengarna, säger Magnus Persson, Warehouse Logistics Manager på Thomas Cook Travel Retail.

Kronans företagsområde utvecklas i snabb takt. Max och Preem har nyligen öppnat, livsmedelsproducenten Oatly expanderar, förpackningsföretaget Ecolean bygger förpackningsanläggning och Visbil och Hexis etablerar sig i företagsparken under 2019.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André