Vinnarna utsedda i Uppdrag innerstaden

Förslag på träskulptur byggd av stormskadade grenar och plankor tog hem förstaplasten i tävlingen Uppdrag innerstaden.

På tisdagseftermiddagen delade Torkild Strandberg ut pris till det vinnande tävlingsbidraget i Uppdrag innerstaden. Under fyra timmar den 27 maj fick elever från Allvar Gullstrandgymnasiet i uppdrag att skapa förslag på hur skolans närområde kan utvecklas. Tävlingen är en del av den medborgardialog som Landskrona Stadsutveckling AB har inlett för att involvera invånarna i förnyelsen av Landskronas innerstad.

Dzeneta, Ajla, Florianda och Amela i NA12a på Allvar Gullstrandgymnasiet vann första pris för sitt förslag på en träskulptur byggd av stormskadade grenar och gamla plankor. Juryn berömde bland annat det vinnande förslaget för att ligga i ett spännande gränsland mellan konst och offentlig utsmyckning.

Dzeneta, Ajla och Amela är överens om att det var en kul tävling och berättar att det bara tog cirka fem minuter för dem att komma på idén.

- Det är jättebra att man vill engagera unga i samhället. Det går att komma med idéer annars också men ofta är det inte så många som lyssnar när man är ung, säger Dzeneta Sadikovic.
Förslagen har bland annat bedömts efter hur kreativa och realistiska de är, samt hur väl deltagarna har motiverat varför förslaget borde förverkligas.

Juryns motivering av det vinnande förslaget löd:

”Vinnande grupp har med enkla medel bidragit med ett förslag som är kreativt, innovativt och genomförbart. Förslaget skulle kunna skapa ett mycket intressant inslag i stadsbilden och ligger i ett spännande gränsland mellan konst och offentlig utsmyckning. Det framförda förslaget är dessutom sympatiskt och symboliskt med sin bakgrundsidé om hur förlorade värden kan återuppbyggas och bli till en positiv möjlighet.”

Utställningen med det vinnande förslaget går att se i stadshusets foajé under de kommande veckorna tillsammans med ytterligare fem av de bästa tävlingsbidragen.

Vinnarna utsedda i Uppdrag innerstaden

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén