Vinterbada på Citadellbadet från december

Normalt är Citadellbadet ett friluftsbad som endast är öppet sommartid. Men nu öppnar det även under vintern för alla vinterbadare. I början av december räknar vi vara klara för öppning och sedan kan du vinterbada ända fram till i april.

Just nu grävs det för fullt vid Citadellbadet för att kunna separera cirkulationen i de olika bassängerna. Det är bland annat en ny ledning till hoppbassängen som ska på plats.

– För att klara av att hålla hoppbassängen igång även vintertid lägger vi redan nu, en ny ledning. En åtgärd som vi ändå skulle gjort till våren, säger Jörgen Pedersen, lokalsamordnare på fritids- och kulturförvaltningen.

Vinterbad med bastu

Från och med i början av december och fram till 16 april erbjuder Citadellbadet vinterbad i hoppbassängen samt bastubad. Badet kommer att hålla öppet torsdag och lördag med differentierade tider för dam och herr samt fredagar där tiden blir gemensam. Anledningen till att damer och herrar har olika tider beror på att en del vinterbadare väljer att bada nakna.

Köp din entré-tag på Karlsundsbadet

Vinterbad kommer att kosta 700 kr för hela säsongen och inträde sker med tagg/bricka. Karlslundsbadet säljer taggarna för vinterbadet och försäljningen startar den 26 november. Vinterbad är endast för vuxna över 18 år.

Badet kommer under vintersäsongen vara obemannat dock med sporadisk tillsyn. Städningen fungerar som vanligt under perioden.

Ett alternativ för kallbadhuset

– Staden har valt att satsa på ett alternativt vinterbad nu när Landskrona står utan ett kallbadhus. Att öppna upp Citadellbadet under vintern ser vi som ett sätt att öka mervärdet och förbättra folkhälsan, säger Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen. Med det friska saltvattnet från Öresund, hoppas vi att detta ska ge landskronaborna, både en välkänd och ny dimension av vinterbad.

Öppettider för vinterbad på Citadellbadet

  • Torsdagar och lördagar        
    Herrar 8.00 - 13.00
    Damer 13.00 - 17.00
  • Fredagar 
    Herrar/damer 17.00 - 20.00

Läs mer om vinterbadet på Citadellbadet.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén