Visning av Örenäsgånggriften

I oktober inleddes ett omfattande restaureringsarbete av den nu stängda Örenässgånggriften. Till helgen bjuder Landskrona museum in till en visning av hur arbetet fortgår.

Restaureringen av Örenäsgånggriften, som är belägen ett stenkast från Öresund mellan Glumslöv och Ålabodarna, pågår för fullt. Ett arbete som beräknas vara klart i början av 2016.

Redan nu har du en unik möjlighet att ta del av arbetet. Arkeologerna Svend Illum Hansen från Nordisk Megalit Restaurering och Björn Nilsson från Lunds universitet guidar och berättar om restaureringen.

När? Söndag 22 november kl. 11:00
Var? Örenäsgånggriften Ålabodsvägen, Glumslöv

Välkommen!

Gånggriften i Örenäs
Arkeologerna Svend Illum Hansen och Björn Nilsson berättar om restaureringen av gånggriften utanför Gumslöv. Foto: Landskrona stad

Bakgrund

Förra året tvingades Länsstyrelsen att stänga gravkammaren för besök på grund av allvarliga säkerhetsrisker. I oktober startade man ett restaureringsarbete som är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Landskrona stad och Lunds universitet. I dag finns mycket ny kunskap kring det samhälle som gånggrifter och liknande monument var en del av.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén