Premiärvisning av lägenhet med digitala lösningar

?? visningslägenhet.jpeg

Fredagen den 1 mars var det dags att premiärvisa ett alldeles speciellt samarbetsprojekt mellan Landskrona stads omsorgsförvaltning, AB Landskronahem och Landskrona Energi AB.

Det handlar om en helt vanlig lägenhet i stan, som har ett mindre vanligt innehåll i form av digitala och tekniska lösningar för en enklare vardag.

I trerummaren på Koppargården har ett antal olika digitala välfärdsprodukter installerats och monterats. Produkter som blir en viktig pusselbit för att möta de nya utmaningar som vi står inför, både nu och framöver.

Fler och fler människor väljer att bo kvar hemma, men med större och större omsorgsbehov. Med hjälp av ny teknik och nya lösningar kan detta tillgodoses. Vardagen förenklas för den enskilde – men också för till exempel hemtjänstpersonalen.

Tanken är att såväl personal som människor som ansöker om bistånd för att kunna bo kvar i sitt eget hem längre, ska ges möjlighet att se och känna på produkterna i en så att säga riktig miljö. Även andra som är nyfikna på denna typ av produkter kommer att ha möjlighet att komma och kika.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.