Vi kan skola och idrott

Vid Öresundsgymnasiet Landskrona har vi stor erfarenhet av elever som vill kombinera sin idrottssatsning med gymnasiestudier. Vår personal med rektorer och lärare i spetsen har skapat de bästa förutsättningarna för idrottselever med ambitioner. För oss är idrott en naturlig del av din utbildning.

Studier eller idrott - varför välja?

Vi erbjuder dig en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom golf och fotboll, vilket innebär att man utövar sin idrott på skoltid – cirka tre träningspass i veckan under hela studietiden.

Alla idrottsutövare välkomnas

Inom ramen för individuellt val kan du som aktivt tränar och tävlar i en idrott som är ansluten till riksidrottsförbundet, t.ex. handboll, ridning, ishockey, kampsport, simning, gymnastik eller volleyboll, också träna och tillgodoräkna dig detta inom ramen för utbildningen. Du läser då delar av kursen på skolan samt delar av kursen på dina kvällsträningar.

Elevboende

Öresundsgymnasiet Landskrona är en av få skolor som erbjuder elevboende för sina idrottselever. Du bor då i egna lägenheter och har gemensamt kök och sällskapsrum. Vi har en elevhemsföreståndare som ser till att verksamheten fungerar och att du och dina klasskompisar mår bra.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Vill du veta mer?  
Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta oss för mer information om hur du kan kombinera dina idrottsambitioner med gymnasiestudier.

Utbildningsledare
Conny Hindemith
Öresundsgymnasiet Landskrona
conny.hindemith@landskrona.se
0709-47 05 55, 0709-75 16 11

 

Fotboll
Amir Jakirlic
amir.jakirlic@landskronabois.com
076-712 90 37

Golf
Andreas Westerberg
andreas@landskronagk.se
070-813 61 10

Anders Jansson
anders@landskronagk.se
070-299 20 21

Innebandy
Franco Gobic
0734-35 99 77

Relaterat innehåll  
Relaterat innehåll

Publicerat den av Monika Torkar

Senast ändrad