Det här kan du läsa på Öresundsgymnasiet

Vi tar dina framtidsinvesteringar på största tänkbara allvar. Låt oss hjälpa dig förverkliga dina ambitioner - oavsett om de är akademiska, yrkesinriktade eller idrottsliga.

På Öresundsgymnasiet har vi sju nationella program – såväl högskoleförberedande som yrkesprogram – och möjligheten att kombinera alla nationella programmen med idrottssatsning på elitnivå. Väljer du ett yrkesprogram kan du dessutom få utomlandspraktik genom Erasmus. För dig som inte ännu är fullt behörig till ett gymnasieprogram erbjuder vi ett introduktionsprogram.

NATURVETENSKAP

Inriktning Naturvetenskap eller Naturvetenskap och Samhälle.

Tycker du om matematik, fysik och de naturvetenskapliga ämnena och planerar att läsa vidare inom till exempel medicin eller teknik? Då är naturvetenskapsprogrammet det självklara valet för dig.

EKONOMI

Inriktning Ekonomi

Hur marknadsför du en produkt? Hur startar och driver du ett företag? Hur blir du en bra ledare? Hur påverkas företag av lagar och avtal? På ekonomiprogrammet får du lära dig mer om företagande och entreprenörskap!

SAMHÄLLSVETENSKAP

Inriktning Beteendevetenskap

Vill du vara med och påverka framtidens samhälle? Är du intresserad av hur människor tänker och fungerar i grupp? Då är samhällsvetenskapsprogrammet alternativet för dig.

EL OCH ENERGI

Inriktning Elteknik

Är du tekniskt intresserad? Bli elektriker! På vårt el och energiprogram får du fördjupa dig i allt som har med el att göra. Du får stora möjligheter till arbete direkt efter examen eller till vidare studier.

BYGG OCH ANLÄGGNING

Inriktning Husbyggnad

Är du intresserad av att jobba i byggbranschen? Vill du gå ett program som både kan leda till arbete direkt och som gör det möjligt att studera vidare? Då kan Bygg och anläggning vara ett program för dig. Skapa, bygga och renovera både enskilt och i grupp.

VÅRD OCH OMSORG

Profilering Sjukvård

Om du vill jobba inom vård och omsorg är det här gymnasieprogrammet för dig! Lär dig bemöta, hjälpa och vårda människor i alla åldrar och i olika situationer på ett professionellt sätt. Efter avslutad examen på vård och omsorgsprogram har du stora chanser att gå rakt ut i arbetslivet eller studera vidare på högskola och universitet.

BARN OCH FRITID

Inriktning Pedagogiskt arbete

Barn och fritidsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av pedagogiskt arbete och leder till en yrkesexamen. Om du sedan vill läsa vidare går det fint eftersom programmet ger dig grundläggande högskolebehörighet.

INTRODUKTIONSPROGRAM

För dig som inte ännu är fullt behörig till ett gymnasieprogram erbjuder vi introduktionsprogram.

Rätt förutsättning för fortsatt framgång

Det nära samarbetet med Sveriges främsta universitet, branschorganisationer och regionala arbetsgivare ger rätt förutsättningar för framgång en lång tid framöver.

Landskronas attraktiva läge mitt Europa i den expansiva Öresundsregionen märks inte minst i näringslivets satsningar på staden, de omfattade byggprojekten och i det välutvecklade infrastruktur- och kollektivtrafiknät som står till pendlarnas förfogande.

En rundtur på Öresundsgymnasiet i Landskrona

Relaterat innehåll