Bygg- och anläggningsprogrammet

Med inriktning husbyggnad

 

Om du vill gå på ett program som både kan leda till arbete direkt eller till högre studier, då kan Bygg- och anläggningsprogrammet vara något för dig. Här får du arbeta med både kropp och knopp, skapa, bygga och renovera både enskilt och i grupp.

Öresundsgymnasiet Landskrona ger dig en unik APL (arbetsplatsförlagd utbildning) två dagar varje vecka i hela åk 2 och i hela åk 3. Detta ger dig stora möjligheter till arbeta direkt efter avslutad utbildning.

Modern teknik spelar allt större roll i byggbranschen samtidigt som stoltheten i det traditionella hantverket värderas högt. Hos oss utvecklar du din förmåga inom både nya- och beprövade byggtekniker. Har du dessutom idrottsambitioner får du det bästa av två världar: en yrkesutbildning och elitträning på ett nationellt (NIU)/lokalt (LIU) Idrottsprogram eller genom skolans Idrottsprofil.

Inriktning och fördjupningsmöjligheter

Vi på Öresundsgymnasiet i Landskrona erbjuder ett högkvalitativt bygg- och anläggningsprogram  med inriktningen mot husbyggnad. Programmet har en modern anläggning och den senaste tekniken när det gäller maskinparken. Programmet är även bransch rekommenderat av Byggnadsindustrins yrkesnämnd.

Det första året läser du de gymnasiegemensamma ämnena tillsammans, men därefter påbörjar du inriktningen mot husbyggnad och dess olika yrkesroller. Blir du sugen på att fortsätta studera till t.ex. högskolan, så ger utbildningen grundläggande högskolebehörighet. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Öresundsgymnasiet