Elevhälsa

I Elevhälsoteamet ingår specialpedagog, skolsköterska, kurator, skolpsykolog, studie- och yrkesvägledare och skolläkare.

Teamet arbetar för att skapa en god miljö för hälsa och lärande i skolan. Teamets uppgift är att ge stöd vid inlärningssvårigheter och annat som kan påverka skolsituationen. Specialpedagoger, kurator och skolsköterska träffas tre gånger i veckan för att arbeta med elevvård, likabehandling, skolmiljö och utvecklingsarbete. De har delegation från rektor att besluta om särskilt stöd, disciplinära åtgärder och insatser vid kränkande behandling. Studie- och yrkesvägledaren deltar i elevhälsoteamets möten en gång i veckan, skolpsykologen en gång i månaden och skolläkaren och rektor vid behov. För personal inom teamet gäller sträng sekretess.

Senast uppdaterad av sandåkerskolan