Njut av havet

Missa inte att stanna till vid fiskelägena som ligger norr om Landskrona. Detta är en underbar del av Skåne som fortfarande är relativt orörd.

Den gamla fiskebyn Ålabodarna är en oexploaterad pärla. Här finns allt en semesterfirare kan begära. En skön strand, vacker natur, bra restauranger, ljuvlig utsikt, härliga rekreationsområden och boende i slottsmiljö på Örenäs Slott. Skalden Gabriel Jönsson föddes här och mycket av hans diktning kretsar kring orten och omgivande landskap. 

I Borstahusen samsas det pittoreska fiskeläget och småbåtshamnen och tillsammans skapar de en genuin känsla. Mixen av flanörer, seglare, borstahusbor och semesterfirare ger liv och färg till hamnen. Utbudet av restauranger, fisk och glassbutiker samt boendeanläggningar är varierat och aktiviteterna är många. Cykel, bad, fiske, golf, kultur, och vandring är exempel på några av de aktiviteter som lockar människor till denna idylliska plats.

I Borstahusen kan vi stoltsera med två restauranger som är representerade i White Guide, Erikstorps Kungsgård med den erkände kocken Daniel Berlin samt Pumphuset

Även i centrala Landskorna ligger havet bara ett stenkast bort. Här kan du ta ett dopp från centrumstranden eller åka ut med någon av fiskebåtarna

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

 

Kontakta oss
Vi svarar gärna på dina turistiska 
frågor om Landskrona och Ven

Telefontider:

Mån-fre 10.00-13.00
Den 27-28/12 är vår telefon stängd. 

+ 46 (0)418-47 30 00

visit@landskrona.se 

Besök våra InfoPoints